Robert Babicz: “ez valami más dimenzióból jövő zene, ami valahol a szívben szól, nagyon-nagyon halkan”

LongTrack néven indítja útjára az újragondolt és szépen felújított Corvin Club és a CultUs közös estjét, mely minőségi klubzenét, hosszú szetteket, valamint rendhagyóan hosszú bulit ígér. A kezdés parádés, hiszen a sok oldalú művész, fotós és mastering-guru Robert Babicz lesz a vendég. Közelgő fellépése kapcsán mindössze ötöt kérdeztünk.

A turnézás mellett min dolgozol épp? Mesélj nekünk újdonságokról, az idei évi terveidről! Mire számíthatunk a közeljövőben a BabiczStyle labeltől?

Nincsenek nagy terveim, de rengeteg dolog van, amivel foglalkozom épp; nagyszerű BabiczStyle megjelenések várhatóak, leszerződtem pár igen remek művésszel, mint például Tim Engelhard.

Ezen kívül John Digweed is kért tőlem némi új zenét a Bedrock számára, valamint tervezek egy új albumot is Marc Romboy Systematic-jának.

Alapítottam egy Dirtcuts nevű új kiadót is, kifejezetten a tiszta, analóg techno számára; kizárólag számítógép nélkül készült zenék, csak géppel és kézzel készült technók. Több figyelmet fogok szentelni a fotózásnak is, talán kiadok egy könyvet, esetleg kiállításokat is rendezek.

Gyakorol befolyást a zenédre a világ körüli turnézás? Hogyan?

Igen, rengeteg befolyással bír, ez az én lelki táplálékom. Időről-időre hazatérek, és olyankor a szívem tele van ötletekkel és érzésekkel, és ilyenkor annyit akarok zenélni, amennyit csak lehetséges. Ha sokat utazol, tanulnod kell és kíváncsinak kell maradnod, csak így marad mindig igazán csodálatos élmény.

Néhány évvel ezelőtt egy elég derék visszatérést produkált a techno műfaj. Manapság milyen trendeket látsz a techno fejlődésében? Ismét jobban hatással van a műfaj a hangzásodra, mint mondjuk ahogyan a Rob Acid produkciók esetében?

Úgy érzem, az én számomra a mérséklés szempontjából hasznos, hogy újra a figyelem középpontjába helyezi az energiát és a ritmust. Túl sok unalmas zene forog körülöttünk; én érzelmeket akarok, nemcsak egy-egy menő groove-ot.

Mik a kedvenc számaid, lemezeid, előadóid, vagy kiadóid? Jellemzően milyen zenét hallgatsz, amikor épp nem fellépsz, vagy zenét fabrikálsz?

Annyira elfoglalt vagyok a live actemmel, hogy nem igazán jut időm azzal törődni, hogy mi folyik körülöttem. Egyébként egy nagyon érdekes dolgot is megfigyeltem belül, önmagamban: ha nem hallgatok más zenét, akkor az én belső zeném egyre hangosabbá válik. És ez nagyon érdekes, hiszen lehet, hogy ez valami más dimenzióból jövő zene, ami valahol a szívben szól, nagyon-nagyon halkan.

Üzennél valamit a magyar rajongóidnak, akik nyilván már tűkön ülve várják a bulit?

Mindig imádok Magyarországra jönni, az emberek csodálatosak és nagyon kedvesek, emellett teljesen meg vannak őrülve a zenéért. Azt üzenem nekik, hogy rengeteg új zene lesz nálam, amikor találkozunk, és jópár tracket ezen a bulin fogok lejátszani először.