Sütőajtó tömítés beszerzése tűzhelyünkhöz

A tűzhely egy szinte mindennap használt háztartási eszköz, aminek a meghibásodása elég nagy idegességet jelenthet a család számára.

Tűzhely ajtótömítés cseréje

Gyakran meghibásodó részei az elektronika, a gombok, a kijelző panel, vagy az sütőajtó tömítés. Ez pedig könnyedén orvosolható otthon is, saját kezűleg. Nem kell sem szakembert hívni, főleg nem kell új gépet vásárolni.

A tűzhely tömítés gumi el tud használódni, mint bármilyen más tartozék, főleg az, ami gumi, vagy műanyag. Nincs más dolgunk, mint leszerelni a régit és az újat a helyére tenni. Új gumit pedig biztosan fogunk találni, hacsak nem nagyon régi tűzhelyhez szeretnénk vásárolni.

Minden háztartási gépen található egy adattábla, amiről leolvasva az információkat, pontosan passzoló alkatrészt fogunk tudni vásárolni. Ez azért fontos, mert ha nem passzol nem is fogjuk tudni feltenni a helyére.

A boltok polcain nem gyakoriak az ilyesfajta alkatrészek, ezért inkább az erre szakosodott webáruházaknál böngésszük végig a kínálatot. Ez jelentősen gyorsabb, könnyebb és praktikusabb is, mint személyesen. Ha elakadnánk, akkor pedig az ügyfélszolgálat fog tudni segíteni, ebben biztosak lehetünk.

A tűzhely ajtógumi árak elég olcsók, főleg egy új gép árához képest, ezért nem is érdemes gondolkodni azon, hogy vásároljunk-e újat. Főleg azért, mert ha sérült vagy elvetemedett a tömítés, akkor a sütés hosszabb ideig tarthat, mert a hő elszökik az ajtó mellett és a külső környezetet fogja fűteni. Rosszabb esetben az elszökő hő megolvaszthatja a kezelőpanelt és a gombokat, amik újabb problémákhoz és újabb cserélni való alkatrészekhez vezetnek majd.

Így tehát bármilyen kicsi és jelentéktelennek tűnő darab ez a gumi, mindenképpen orvosolni kell a problémát, megakadályozva a továbbiakat.

A szerelése sem túl nehéz, minimális érzékkel megáldottak is bátran nekiállhatnak a tűzhely szigetelés cseréjének.

Sütőajtó tömítés vásárlás