Aki minden stílusban hódit: Josh Wink

Az 1970-ben Philadelphiában született Josh Wink azon kevés előadók közé tartozik, akik szinte minden elektronikus zenei műfajban képesek voltak maradandót alkotni. Eddig megjelent 6 lemeze mellett gyártott remixeket a Depeche Mode-nak, Radiohead-nek, a Gorillaz-nak, Sting-nek, Paul Oakenfold-nak.

Következzen egy kis áttekintés a Mester életének fontosabb eseményeiből.

1990-ben összetalálkozott King Brit-tel, a találkozásból barátság, majd közös munka alakult ki. Ennek első kézzel fogható eredménye a Tribal Confusion lemez, melyet E-Culture néven adtak ki a Strictly Rhythm kiadónál. 1994-ben társával megalapította saját kiadóját, a főleg progressive house muzsikákra specializálódott Ovum Recordings-ot. A kiadónál nem kisebb nevek fordultak meg, mint Loco Dice, Aaron Carl, Tim Baker, Marc Romboy, DJ Pierre, vagy éppen Gregor Tresher.

1995 hozta meg neki az első toplistás sikereket, mára már a ‘Don’t Laugh’, az ‘I’m Ready’ és a ‘Higher State of Consciousness’ örök slágerek. 1996-ban Winx néven kiadja bemutatkozó lemezét, Left Above The Clouds-ot.

Mellékzöngeként eláruljuk: 1997-ben fellépett a mai napig kultitkus helyként számon tartott E-Play-ben, ez komoly hatással volt a hazai színtérre, persze leginkább a bulizókra, akik voltak olyan szerencsések, és ott lehettek. A  2006-os Deadcode rendezvényen szintén emlékezeteset alkotott.

1998-ban jelent meg a legkülönlegesebb, Herehear című lemeze, olyan illusztris vendégek szereplésével, mint Caroline Crawley (Shelleyann Orphan/ This Mortal Coil), Ursula Rucker (Jazzanova, The Roots) és Trent Reznor (Nine Inch Nails).

Számos stílus (ambient, techno, acid house, drum & bass, stb.) képviselteti magát a lemezen, ezzel az albummal alapozta meg Wink a későbbi sikereit. Legutoljára 2009-ben jelentkezett friss anyaggal, ez a When a Banana Was Just a Banana újraértelmezése volt.

Turnéja keretén belül Budapesti állomást is üdvözölhetünk a The Debut jóvoltából, az pedig már csak hab a tortán, hogy az est fényét a magyar srácokon felül a kiemelkedően tehetséges és aktuális producer, Martin Buttrich is emeli majd.