Egy korszak lezárult: RIP Renaissance?

Nehéz lenne nem emlékezni azon szerencséseknek, akik az 1994.09.19.-én kiadott Sasha & Digweed albummal találkozhattak „élőben”, akármilyen formában is. Sajnos az apropó ezúttal azonban nem csak a zene felé összpontosul. Külsős befektetők felvásárlási szándéka, fizetési képtelenség, és minden más nyalánkság felmerült már a Renaissance kapcsán az elmúlt években, akár némi kis Ministry of Sound segédlet mellett.

Geoff Oakes részletesen mesél minden részletről az RA-nak adott interjújában.

Geoff kijelenti, hogy a jelenlegi helyzetben Ő, a brand atyja halottnak nyilvánítja gyermekét, mert a jelenlegi formában a megkezdett rögös, és az azóta kijárt út nem folytatható.

Ne feledjük, mennyire korszakalkotó, formabontó, a szakma számára pedig egyben karrier-befolyásoló hatással is bírt, talán bír a mai napig a most pont 20 éves kiadó.

A csodálatos órákat, napokat, éveket okozó Renaissance-nak nem kívánhatunk mást, minthogy ne váljon tőzsdecápák martalékává.

Geoff mindenesetre megköszönte a közönség, a fellépők odaadását, lojalitását, amely ugyan szuper dolog, de talán tényleg egy korszak végét jelentheti. Bízván az ellenkező változatban emlékezzünk kicsit.