Korszerűség a világítástechnikában: LED rendszerek

A LED csarnokvilágítás iránti fokozott kereslet elsősorban korszerűségének köszönhető. Az energiatakarékos és környezettudatos rendszerek azonban nem csak az ipari csarnokok megvilágítására alkalmasak, hanem számos egyéb felhasználási területük is létezik. Kialakításuk alapján beltéri és kültéri LED világítástechnika létezik, a különbség pedig nyilvánvalóan a vízállóságban mutatkozik meg.

LED csarnokvilágítás referencia

Magánszemélyek körében is népszerű

A LED világítás ma már számos otthonban megtalálható, hiszen intim hangulat teremthető vele, és egyúttal a helyiségek elegánssá is varázsolhatóak. A LED szalagok nyújtotta lehetőségek azonban nem az egyetlennek számítanak, hiszen kültéri reflektorok is elérhetőek akár magánszemélyek számára is. Ez utóbbiak azonban kétségkívül akkor tesznek igazán jó szolgálatot, ha nagyobb terekről van szó.

Intézmények és üzletek

A kirakat világítás esetében éppen úgy találkozhatunk a LED-es megoldásokkal, mint akkor, ha intézmények, közösségi helyszínek, közterületek vagy bevásárló központok kapcsán van szó a világításról. A csarnokvilágító rendszerek a nagy belmagassággal rendelkező üzletláncokban szintén megtalálhatóak, de reklámtáblák kapcsán is gyakran találkozhatunk velük.

Üzemi LED a környezettudatosság jegyében

Ipari méretekben történő felhasználásakor kiemelt szerep jut a költséghatékonyságnak. A tapasztalatok szerint a nagy mennyiségben alkalmazott LED csarnokvilágítás esetében is elérhető a takarékosság és ezzel együtt a környezetvédelem. Ma már több olyan világcég is van, amely az ökológiai lábnyom csökkentését tűzte zászlajára, és a világítástechnika kialakításakor éppen ezért a LED rendszereket részesítik előnyben.

Múzeumok, műemlékek, időszakos kiállítások esetében egyaránt gyakran esik a választás a LED világításra. Mivel hideg fényként szolgálja a szükséges viszonyok megteremtését, így akár hőre érzékeny kiállítási tárgyak esetében is gond nélkül alkalmazható az.

LED csarnokvilágítás referenciák