Űrbe küldött bakelit!

David Pescovitz a Boing Boing-tól elindított egy Kickstarter kampányt, aminek célja, hogy elég pénzt gyűjtsenek ahhoz, hogy másolatokat készítsenek Carl Sagan és a NASA közös ‘Voyager Golden Records’ lemezeiről.

Űrbe küldött bakelit

Az eredeti bakelitgyűjteményt 1977-ben küldték ki az űrbe azzal a céllal, hogy majd egy földönkívüli faj megtalálja azt. A fonográf lemezeket aranyból készítették, hogy kibírják a kozmikus tér mostoha körülményeit, és 50 nyelven található rajta üdvözlés. A lemez tartalmaz még állathangokat, különféle zenéket a világ körül és persze klasszikusokat is Bach-tól és Mozart-tól. Az ajándék mellé egy leírást is készítettek, ami részletesen leírja, hogyan is kell a lemezt lejátszani.

A két Voyager még mindig szállítja a lemezeket a világűrben. A Voyager 2 már 40 éve kering Naprendszerünk körül, míg a Voyager 1 már messze jár a csillagok között.

David Pescovitz kampánya a tervek szerint aranyban is újranyomná a lemezeket, amik egy dobozba kerülnének. A szett egy könyvet is tartalmaz, ami a lemez történetét meséli el, és az eredeti instrukciós diagram is szerepel benne.