Mosógép szivattyú javítás – gyorstalpaló kezdőknek

Nem árulunk el azzal titkot, ha kijelentjük, a mosógép szivattyú a szóban forgó készülék egyik, ha nem a legfontosabb komponense. Ha az meghibásodik vagy eldugul, a mosógép sem fog megfelelően működni. Ha problémánk akadt a mosógép szivattyúval, hívhatunk profi szakembert is, bár ez mindig költségesebb „mulatság”, mintha mi magunk vágnánk bele a fejszénket az egyébként nem is oly ördöngös szerelési folyamatokba.

Mosógép szivattyú

A mosógép szivattyú meghibásodásának leggyakoribb oka

A tapasztalat azt mutatja, az üzemzavar oka majdnem minden esetben egy-két „eltévedt” ruhadarab. Persze könnyen előfordulhat, hogy a mosógép szivattyú elromlott, ez esetben pedig nem odázhatjuk el a komplett cserét. Ha nem dugulás áll a jelenség hátterében, a mosógép azt zörgő-csörgő, élesen kattogó hangokkal adja a tudtunkra.

Duguláselhárítás profikat megszégyenítő módon

A mosógép szivattyú dugulásának az elhárítása nem igényel szakmai tapasztalatot, de még komolyabb ügyességet sem. Miután áramtalanítottuk a gépet, támasszuk azt ki a könnyebb hozzáférhetőségért, távolítsuk el az előlapot és folyassuk ki a vizet. Ha valóban a mosás közben elkallódott ruha okozza a szivattyú dugulását, óvatosan távolítsuk azt el az alkatrészről, ezáltal megoldva a problémát. Mosógép alkatrész beszerzésről ebben a cikkben írtunk.